Jongeren eten het vaakst buitenshuis, maar geven daar per keer wel het minste aan uit. Dat blijkt uit onderzoek dat FoodService Instituut Nederland (FSIN).

Van de generatie tussen de 18 en 36 jaar eet 29 procent minstens een keer per week buiten de deur. Het is daarmee de groep die het vaakst in bijvoorbeeld een restaurant of eetcafé te vinden is.

Daarbij merkt FSIN op dat jongeren ook relatief makkelijk eettentjes weten te vinden die het midden houden tussen een winkel en een restaurant, een segment dat flink in opkomst is.

'Zuinig'

De gemiddelde besteding van een jongere per maaltijd buitenshuis is 19,42 euro. Daarmee zijn ze zuiniger dan ouderen. Zo geeft de leeftijdsgroep tussen de 37 en 50 jaar per bezoek gemiddeld 32,99 euro uit.

Mensen tussen de 51 en 70 jaar oud besteden gemiddeld 30,66 euro aan een etentje buiten de deur, 71-plussers 29,29 euro.