Recordjaar voor gin in Verenigd Koninkrijk

In Verenigd Koninkrijk is in 2016 voor het eerst voor meer dan een miljard pond (1,18 miljard euro) aan gin verkocht in binnen- en buitenland.

Daarmee is 2016 al voordat het voorbij is een recordjaar, meldt the Wine and Spirit Trade Association. De verkoop van gin is sneller gegroeid dan alle andere dranken. In winkels steeg de verkoop met 13 procent, in de horeca met 19 procent.

Volgens The Telegraph komt dat onder meer door de toename van het aantal ambachtelijke gindistilleerderijen, die aanslaan bij de jonge generatie. Ook de televisieserie Downton Abbey heeft geholpen gin populairder te maken.

Gin-tonic

Gin stamt af van het Nederlandse jenever, waarvan de naam weer is gebaseerd op het Latijnse woord voor de jeneverbes: Juniperus communis. De drank kwam naar de Britse eilanden toen de Nederlander Willem III in de zeventiende eeuw koning van Engeland, Ierland en Schotland werd.

De drank wordt in het Verenigd Koninkrijk en ook Nederland vaak gemengd met tonic. De Britten dronken dit jaar al 1,12 miljard gin-tonics.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie