Broden van bakkerijketens volgens Consumentenbond zouter dan toegestaan

Broden van bekende bakkerijketens zijn vaak veel zouter dan wettelijk is toegestaan. De Consumentenbond onderzocht broden van tien ketens en ontdekte een te hoog zoutgehalte.

De Consumentenbond testte van iedere keten drie broodsoorten die onder de 'ambachtelijke' broden vallen; broden als desem en spelt. 

Van de dertig onderzochte broden zitten er dertien boven de zoutnorm en vijf op de norm. De zoutste broden uit de test zijn afkomstig van het Vlaamsch Broodhuys en Meesterbakker Roodenrijs. In die broden zat 0,8 gram zout per snee. Bakkerij Bart is de enige keten waarvan alle drie de onderzochte broden binnen de wettelijke norm blijven. 

Een heel brood mag wettelijk voor 1,8 procent uit zout bestaan: hoeveel gram dat is ligt aan het gewicht van het brood. 

Naar aanleiding van het onderzoek van de Consumentenbond hebben de meeste ketens toegezegd te gaan kijken naar de receptuur en die aan te passen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

NUwerk

Tip de redactie