Voedselwaakhond Foodwatch heeft vrijdag bij alle negen Aldi's in Amsterdam de producten D'Antelli Tagliatelle en D'Antelli Tagliolini uit de schappen gehaald. Mogelijk bevatten de pasta's de minerale oliën MOAH en MOSH.

Van MOAH wordt aangenomen dat het kankerverwekkend is, terwijl MOSH mogelijk weefselschade veroorzaakt.

Foodwatch heeft Aldi meerdere keren gewezen op de mogelijke gezondheidsrisico's waaraan consumenten worden blootgesteld. Ook werd de keten opgeroepen maatregelen te nemen nadat bij twee testen verontrustende gehaltes minerale oliën werden aangetroffen, aldus de voedselwaakhond.

Aldi laat aan NU.nl weten de actie van Foodwatch te betreuren. "Foodwatch is meerdere malen door Aldi geïnformeerd dat we wel degelijk bezig zijn met het minimaliseren van minerale olie contaminatie. We zijn hierover in gesprek met leveranciers."

Lidl

Enkele maanden geleden werd juist bekend dat Lidl als eerste supermarkt in Nederland MOAH en MOSH zou gaan weren uit verpakkingen. Meestal vindt vervuiling plaats door de oliën in de oude drukinkt van gerecyclede kartonnen verpakkingen. Onder meer door verdamping kunnen ze de inhoud van de verpakkingen aantasten.