Inter Scaldes in Kruiningen mag een jaar lang de titel 'beste restaurant van Nederland' dragen. Het restaurant in Zeeland verslaat restaurant De Librije in de Lekker500-lijst 2017.

Het Zeeuwse restaurant voerde de lijst van 2014 en 2015 ook al aan. In 2016 maakte Inter Scaldes plaats voor De Librije van Jonnie Boer.

Inter Scaldes wordt door de makers van de gids geprezen om zijn "onberispelijke keuken". De Lekker500lijst wordt dit jaar voor de 39e keer uitgebracht. Restaurant De Leest in Vaassen staat op plaats drie.

Volgens de makers van de lijst was het verschil tussen de top drie klein, maar zorgde de "ambachtelijk volmaakte en overheerlijke gerechten, de foutloze en gedisciplineerde bediening, kortom het totale culinaire gezag" voor de uiteindelijke beslissing.

'Broodkruimel'

Jonnie Boer, chefkok en eigenaar van De Librije, laat in een reactie aan Missethoreca weten zich niet ingehaald te voelen. "Wat zal het verschil zijn? Een broodkruimel? Ik vind het hartstikke leuk voor Jannis Brevet van Inter Scaldes. We zijn blij dat we weer in de top drie mogen staan."

De Librije en De Leest zijn allebei de eigenaar van drie Michelinsterren, Inter Scaldes heeft er twee. De overige 497 restaurants die op de lijst van Lekker500 staan worden dinsdag bekendgemaakt.