Cuba geeft geen restaurantlicenties meer af

In de Cubaanse hoofdstad Havana komen er voorlopig geen nieuwe privérestaurants bij. De autoriteiten verstrekken geen licenties meer voor deze particuliere eetgelegenheden, paladares genaamd, omdat de eigenaren te vaak de wet overtreden. 

''We willen graag dat ze succesvol zijn maar we tolereren geen ongedisciplineerdheid'', zei Isabel Hamze Ruiz, de vicevoorzitter van het provinciebestuur, donderdag in de partijkrant Granma.

De laatste tijd zijn tal van gastronomen op het matje geroepen en niet alleen omdat ze hun producten zouden inslaan op de zwarte markt en belasting ontduiken. Sommige paladares hebben behalve exquise gerechten ook prostituees en drugs op het menu staan.

Bovendien is de nog altijd communistische regering van het eiland bang dat te veel economische voorspoed van de restaurantbezitters tot sociale onrust zal leiden.

Cuba telt inmiddels meer dan 1.700 private dinergelegenheden. Een paar zijn zelfs tot ver over de grens bekend. De Amerikaanse president Barack Obama schoof met zijn familie aan in 'San Cristóbal', popster Madonna en realityster Kim Kardashian aten in 'La Guarida'.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie