Chefkok restaurant Ciel Bleu wil dolgraag derde Michelinster

De chefkok van het Amsterdamse restaurant Ciel Bleu hoopt na de verbouwing van het restaurant een derde Michelinster binnen te slepen. In Nederland zijn slechts twee restaurants met drie Michelinsterren.

"We werken er keihard voor en ik vind dat we de derde ster verdienen. Amsterdam verdient dat", aldus Kokmeijer in gesprek met Missethoreca.

Het Amsterdamse restaurant werd in 2015 getipt als één van de restaurants die kans zou maken op een derde ster. Uiteindelijk bleef het aantal Nederlandse restaurants met drie sterren op twee staan: De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen.

Om kans te maken op de derde ster zijn er een aantal dingen veranderd bij Ciel Bleu. Sinds de verbouwing is er gekozen om de gasten minder keuze te geven. "We merkten dat gasten te veel keuzes kregen voorgelegd, van het type olijfolie tot de plaats waar ze het aperitief wilden nuttigen. Dat hebben we teruggebracht. Wij weten wat de beste keuze is en leiden de gast door de in onze ogen meest optimale gastronomische beleving."

Ciel Bleu heeft sinds 2007 twee Michelinsterren.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie