Zondag 3 juli 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Buitenlandse interesse voor Nederlands katercafé'

Vanuit het buitenland is interesse getoond voor de Nederlandse 'Hangover Bar', een tijdelijke bar voor mensen met een kater.
Door: NU.nl

"Vooral in Antwerpen en Berlijn is concrete interesse", zegt initiatiefnemer Joep Verbunt tegen NU.nl.

In Amsterdam ging de eerste tijdelijke Hangover bar vrijdag drie dagen open. Binnen konden vriendengroepen onder meer in een aantal bedden kijken naar hun favoriete series en eten en drinken bestellen.

Ook konden ze extra zuurstof binnenkrijgen in een zuurstofbar die verschillende smaken zuurstof aanbood zoals pepermunt en konden ze een massage krijgen.

Video: Eerste bar voor mensen met kater opent in Amsterdam

Beeld uit video: Bar voor mensen met kater geopend in Amsterdam
Afspelen knop

Bar voor mensen met kater geopend in Amsterdam

Bar voor mensen met kater geopend in Amsterdam

Sponsors

Verbunt denkt dat dit soort 'pop-up-katerbars' ook een succes kunnen worden in het buitenland, maar zegt dat daarvoor altijd sponsors nodig zijn. In Amsterdam waren dat onder meer een matrasbedrijf, een waterflesmaker en een bedrijf dat smoothies verkoopt.

"Het is heel duur om zoiets op te zetten, het is gratis toegankelijk en prijzen voor drankjes liggen laag. Dus als je zoiets opzet heb je altijd commerciële partijen nodig om het voor elkaar te krijgen."

Het is niet de eerste keer dat Verbunt met een opmerkelijke actie komt. Eerder kwam hij met de discosupermarkt, een bioscoop in een bubbelbad en een tomatengevecht op de Dam in Amsterdam.

Aanbevolen artikelen