Een Australische man is het gelukt om een patent te krijgen op een snack die een combinatie bevat van een hamburger en een hotdog. Hij noemt de snack de 'Hamdog'.

Het idee voor de Hamdog werd gepitcht door Mark Murray in het uitvindersprogramma Shark Tank. De juryleden zeiden hem toen dat het onmogelijk was om een patent te krijgen op het broodje, omdat daarvoor dure advocaten nodig zijn.

Murray kreeg eerder al in Amerika een patent op de snack en nu ook in Australië. Inmiddels is de Hamdog al op lokale markten en festivals te vinden.

De snack is in de lengte een hotdog en in de breedte een hamburger. De hamburger is door de midden gesneden en door het midden loopt de hotdog. Daarbovenop wordt sla, tomaat, kaas, augurk en drie verschillende sauzen gelegd.

Bekijk de bereiding van de Hamdog

Duur

Het broodje voor de Hamdog wordt momenteel met de hand gemaakt in een bakkerij in Perth. Hierdoor is de productie van de snack duur. Murray is bezig met de ontwikkeling van een machine waardoor het broodje op grote schaal kan worden geproduceerd. De Hamdog kost 8 Australische dollar (ongeveer 5,40 euro).

De uitvinder van de Hamdog probeert nu investeerders te vinden om de snack overal in Australië te kunnen exploiteren middels franchiseondernemers.