Tieners drinken meer naarmate ze vaker bierreclame op televisie te zien krijgen. Het maakt echter niet uit van welk merk de reclame is.

Tijdens het onderzoek van de Universiteit van Boston, waaraan ruim duizend 13- tot 20-jarigen meededen, is ook gelet op het verband tussen bier drinken en televisie kijken in het algemeen.

Het is in eerdere onderzoeken uitgewezen dat men meer drinkt indien hij of zij vaker de televisie aanzet. De onderzoekers van de universiteit in de Amerikaanse stad Boston beweren echter dat het uitzenden van een bierreclame ook invloed heeft op de kijkers.

Drankjes

Tieners die naar televisie keken maar geen bierreclame tegenkwamen, dronken ongeveer veertien drankjes per maand. Jongeren die in die maand driehonderd bierreclames te zien kregen, dronken ongeveer 33 drankjes gedurende die periode.

"Mensen kunnen zeggen dat reclame alleen effect heeft op de keuze voor het biermerk, maar dat is dus niet zo", zegt Timothy Naimi, hoofdonderzoeker van de universiteit. "Dit is misschien een goede reden om überhaupt minder vaak de televisie aan te zetten."