Chinese restaurants vrezen schade door rapporten voedselinspectie

Chinese restaurants vinden dat ze onnodig beschadigd worden als de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit rapporten publiceert met gegevens over de keukens van deze restaurants. Dit blijkt uit de hoorzitting van dinsdag. 

Dat meldt RTL Nieuws. Dinsdag begon het kort geding van de veertien Chinese restaurants tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De NVWA wil verouderde inspectierapporten over de keukens van deze restaurants openbaren.

RTL Nieuws maakte maandag een lijst met 172 restaurants openbaar die onder verscherpt toezicht stonden bij de NVWA omdat ze vies zouden zijn. Er is volgens de NVWA in de keukens sprake van muizenplagen en andere onhygiënische toestanden.

De restaurants vinden dat ze onnodig beschadigd worden als ze met naam en toenaam worden genoemd. Vooral Chinese restaurants, die oververtegenwoordigd zijn in het bestand, verzetten zich. Twee restauranthouders zitten er met name mee dat de informatie die in de rapporten staat verouderd is. En dat het hen ‘blijft achtervolgen’.  

RTL hoop dat de transparantie van de keukens actief wordt. Tot die tijd zullen zij er om blijven vragen. De rechter zal op 8 september uitspraak doen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie