Britse Tesco-supermarkten geven voortaan fruit weg aan kinderen

Na een geslaagde proef in Schotland gaan achthonderd vestigingen van de Britse supermarktketen Tesco gratis fruit geven aan kinderen.

Winkelende ouders met kinderen kunnen bij de ingang een appel, banaan of citrusvrucht pakken. De maatregel werd getest in in vijftien Schotse winkels en gaat nu gelden in achthonderd Tesco's, ongeveer een kwart van alle vestigingen.

"We willen het makkelijker maken voor ouders om hun kinderen gezonder te laten eten", aldus directeur Matt Davies van Tesco UK. "Als vader weet ik hoe lastig het kan zijn om kinderen voldoende groente en fruit te laten eten. We hopen dat dit initiatief gezonde eetgewoonten helpt ontwikkelen."

Volgens The Guardian is het initiatief tevens een manier voor de supermarktketen om klanten te behouden, nu nieuwkomers als Lidl en Aldi marktaandeel van Tesco afsnoepen.

Miljoen stuks

De hartstichting British Heart Foundation is blij met het initiatief en noemt het een goede stap richting betere gezondheid bij kinderen in het Verenigd Koninkrijk.

Tesco verwacht dat het maandelijks een miljoen stuks fruit zal uitdelen. Twee jaar geleden besloot Tesco om chocolade en andere snoep weg te halen bij de kassa’s.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie