'Nederlander kiest vaker voor speciaalbier'

De Nederlandse bierdrinker kiest vaker voor iets anders dan een 'normaal' biertje. Ten opzichte van twee jaar geleden zegt ruim veertig procent van de consumenten vaker te kiezen voor andere soorten bieren.

Het is voor de consument tegenwoordig belangrijk dat een horecazaak meerdere soorten bier verkoopt, blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek van vereniging Nederlandse Brouwers. Aan het onderzoek deden duizend Nederlanders mee.

Opvallend is dat vrouwen veel vaker voor een ander soort bier kiezen dan mannen (51 procent tegenover 37 procent).

Wel blijft het grootste deel van de bierdrinkers (80 procent) pils drinken. Zij doen dat minimaal een keer per maand. Dertig procent van de respondenten kiest voor een biervariatie, waarmee onder andere speciaalbier en witbier wordt bedoeld. Ook radler (28 procent) en alcoholvrij/-arm bier (24 procent) zijn populairder geworden.

Biervariaties

Onder de biervariaties is speciaalbier het populairst. Zo'n vier op de vijf bierdrinkers kiest voor zo'n variant. Ook witbier (36 procent), herfstbockbier (29 procent), tripel (29 procent), abdijbier of dubbel (beiden 28 procent) zijn populairder geworden.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

NUwerk

Tip de redactie