Bijna de helft van voedsel VS weggegooid om afwijkingen

Amerikanen gooien bijna net zo veel voedsel weg als ze opeten. Enorme hoeveelheden voedsel rotten weg op het land, verdwijnen in de voerbakken van dieren of worden rechtstreeks afgevoerd naar de vuilstortplaatsen.

Het voedsel wordt weggegooid omdat het niet perfect is. Op het land blijft voedsel achter omdat het oogsten daarvan te veel geld kost. De rest van het eten wordt weggegooid bij de supermarkten, de restaurants en de koelkasten thuis.

Handelaren en consumenten verwijzen op die manier elk jaar ongeveer zestig miljoen ton eten naar de prullenbak. Dat heeft omgerekend een verloren waarde van 145 miljard euro.

Volgens boeren in Californië wordt soms wel een kwart van de oogst weggegooid voordat het naar een handelaar gaat. "Ik zou zeggen dat er op z'n tijd ongeveer 25 procent van de oogst wordt weggegooid of aan het vee wordt gegeven."

Lees meer over:
Tip de redactie