Milieu Centraal gaat voedselkeurmerken onder de loep nemen

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal gaat de komende maanden verschillende voedselkeurmerken (denk aan EKO, Beter Leven, Demeter) nader onderzoeken. Daarvoor is een beoordelingssystematiek ontwikkeld.

Het ministerie van Economische Zaken en de Alliantie Verduurzaming Voedsel verzochten de voorlichtingsorganisatie aan de slag te gaan met de keurmerken. Ook was er door de Autoriteit Consument en Markt een oproep gedaan om een kader te ontwikkelen voor het beheer van keurmerken.

Omdat er veel mensen zijn die door de vele verschillende keurmerken niet meer weten wat ze moeten geloven, heeft Milieu Centraal een systeem bedacht om de keurmerken met elkaar te vergelijken. De organisatie komt later met zijn eigen resultaten.

De voorlichtingsorganisatie meldt op zijn website het voornemen te hebben om iedere twee jaar de voedselkeurmerken onder de loep te nemen. "Idee daarbij is dat extra positieve aandacht voor een selecte groep van 'solide' keurmerken een aantrekkende werking heeft op consumenten en bedrijven."

De resultaten van het eerste onderzoek worden in het najaar gepubliceerd.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie