'Imitatie Cornetto's en Magnums smaken beter dan origineel'

De imitatievarianten van Magnums en Cornetto's, die supermarkten onder het huismerk verkopen, smaken beter dan de originele ijsjes. Dat concludeert de Consumentenbond aan de hand van een smaaktest onder veertig consumenten en acht professionals.

Het panel at acht verschillende Cornetto-ijsjes; roomijs in een hoorntje, en zes verschillende Magnum-achtige ijsjes met amandel; roomijs op een stokje met een chocoladelaag.

Uit het panel blijkt dat de Jumbo Cornets het beste uit de test komen, net als de Magnum-imitatie van Jumbo. Volgens het panel heeft de Jumbo Cornet een erg krokant hoorntje, zitten er veel nootjes op de bovenkant en is de vanillesmaak goed. De imitatie Magnum heeft een gemiddelde chocoladesmaak, maar is heel romig. 

Beste koop

De Cornetto-ijsjes van de Albert Heijn zijn volgens de Consumentenbond de beste koop: de ijsjes scoren iets minder dan de variant van de Jumbo maar zijn met 17 cent per ijsje zo'n 5 cent goedkoper. De Magnum-ijsjes van de Lidl zijn de beste koop in die categorie; de ijsjes scoren iets minder goed dan de variant van Jumbo, maar zijn per ijsje zo'n vier cent goedkoper.

Gemiddeld zit er op een Magnum-achtig ijsje zo'n 27 procent chocolade en zo'n 6 procent amandelen.

De experts zijn ijsmakers en chocolatiers, hun oordeel telde voor 35 procent mee in de uitkomsten.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie