Jumbo ontvangt internationale dierenwelzijnsprijs

Supermarktketen Jumbo krijgt een internationale dierenwelzijnsprijs toegekend voor het besluit te stoppen met plofkip.

Vanmiddag reikte de internationale dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) in Berlijn de jaarlijkse Good Animal Welfare Awards uit.

Onder de 41 prijswinnaars zijn de Nederlandse bedrijven Jumbo, KLM en Plukon. Geert Laugs, directeur van de Nederlandse CIWF-tak: "Dierenwelzijn is wereldwijd een belangrijk thema geworden. Wereldwijd vinden steeds meer mensen vinden dat landbouwdieren een goed leven verdienen en zetten vooraanstaande bedrijven stappen voor een beter welzijn."

Jumbo ontvangt de Good Chicken Award voor het besluit te stoppen met plofkip en over te schakelen op de Nieuwe Standaard Kip, zo meldt CIWF. "Deze kip is van een langzamer groeiend ras, heeft meer ruimte en daglicht in de stal."

De kip voldoet overigens niet aan de voorwaarden voor een Beter Leven-ster van de Dierenbescherming.

Plukon

De andere winnaars waren KLM en producent van pluimveevlees Plukon. Die laatste kreeg een innovatieprijs voor een stal die gebruik maakt van natuurlijke ventilatie en hierdoor minder CO2 uitstoot 

KLM werd beloond voor de keuze enkel melk met weidegarantie te gebruiken op de vluchten van Amsterdam naar de Verenigde Staten.

Lees meer over:
Tip de redactie