Vrijdag 20 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Pepsi blikjes

Pepsi gebruikt opnieuw aspartaam in dieetcola

Pepsi gaat opnieuw aspartaam gebruiken in enkele van haar dieetdranken in de Verenigde Staten. Het is nog geen jaar geleden dat het bedrijf de kunstmatige zoetstof juist verwijderde uit sommige dranken uit marketingoverwegingen.
Door NU.nl

Het bedrijf had te maken met dalende verkopen van verschillende dieetdranken en verklaarde dit doordat de zoetstof aspartaam in een experiment met muizen in verband werd gebracht met kanker.

De angst voor de gevolgen van de zoetstof zou consumenten ervan weerhouden om de drank te kopen, meldt AP. De dranken zonder aspartaam zorgden echter niet voor meer tevreden reacties bij klanten, zo klaagden consumenten over de verandering van de smaak.

Zoetstof

Pepsi MAX en Pepsi Zero Sugar worden in het najaar opnieuw geïntroduceerd in de VS en zullen vanaf dan weer aspartaam bevatten. Diet Pepsi zal doorgaan met het gebruik van de zoetstof sucralose in plaats van aspartaam.

Het bedrijf bevestigde in november aan NU.nl dat de kunstmatige zoetstof niet uit de dranken in Nederland werd gehaald. Het betrof namelijk een specifieke wens van Amerikaanse consumenten om een drank te kunnen nuttigen zonder aspartaam.

Aanbevolen artikelen