De regen gooide zaterdagmiddag flink roet in het eten in de Schevingse haven, tijdens de traditionele Vlaggetjesdag. Daar werd het officiële startschot van het nieuwe haringseizoen gegeven.

Volgens organisator Peter Boelhouwer kwamen er ondanks het slechte weer toch ongeveer 170.000 mensen naar Scheveningen. Ze konden zich uitgebreid tegoed doen aan de nieuwe haring. Het evenement werd onder meer opgeluisterd met optredens van shantykoren, een vlootschouw en demonstraties van oude ambachten.

Vlaggetjesdag mag zich jaarlijks op grote belangstelling verheugen. Dit jaar werden ook gasten uit onder meer Rusland en Duitsland ontvangen en rondgeleid. De zegsman van de het evenement was enthousisast over de editie van dit jaar. Hij noemde het ''een mooie generale repetitie voor de zeventigste editie, volgend jaar.''

Hij hoopt dan naast de industriële schepen die er te zien zijn, daar een groot aantal klassieke schepen aan te kunnen toevoegen.

Vorig jaar trok het evenement, ondanks regen en harde wind, ongeveer 180.000 bezoekers. In 2014 kwamen er zo'n 250.000 mensen op af.