Deel Amsterdamse stadhuis wordt markthal

De benedenverdieping van het Amsterdamse stadhuis krijgt een metamorfose. Het stadsbestuur heeft besloten een deel van de zogenoemde Stopera om te bouwen tot markthal, onder de noemer 'Gemaakt in Amsterdam'.

Hiervoor wordt 900.000 euro uitgetrokken. Hoe het negenduizend vierkante meter grote gebied er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Wel krijgt het gebouw een veel opener karakter, met meer ramen, waardoor er meer samenhang komt met het aangrenzende Waterlooplein. Er moeten onder meer producten en diensten uit de hoofdstad te vinden zijn.

Het plan komt voort uit een oproep van de gemeente met ideeën te komen voor de begane grond van het stadhuis, waarbij Waterlooplein en de markt daar moesten worden betrokken. Zo'n 180 mensen dienden een voorstel in, waarvan er uiteindelijk drie overbleven. Hieruit kwam 'Gemaakt Amsterdam' als winnaar uit de bus.

De gemeenteraad moet nog met het voorstel instemmen. Zoals het er nu naar uitziet, opent de markthal ergens volgend jaar de deuren.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie