De Librije in top veertig op wereldranglijst voor restaurants

Restaurant De Librije van chefkok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse staat op plek 38 in de lijst van 'World's 50 Best Restaurants', de wereldranglijst voor restaurants.

Dat is maandagavond tijdens een uitreiking in New York (lokale tijd) bekendgemaakt. Het Zwolse restaurant is in de lijst gestegen, nadat De Librije vorig jaar van plek 29 was gezakt naar 71. Het restaurant is één van de twee Nederlandse restaurants met drie Michelinsterren.

Eerder was al bekend dat Boer en Thérèse een top vijftig notering te pakken hadden. Alleen de volgorde was nog niet bekend. Het echtpaar liet voorafgaand aan de publicatie van de lijst aan Misset Horeca weten al blij te zijn met een plek tussen de 40 en de 50.

De Librije wordt in het commentaar van de jury onder andere geroemd om zijn moderne Nederlandse keuken in combinatie met "fantastisch lokale gerechten met verfijnde technieken en eigenzinnige ideeën". Het beste gerecht is volgens de jury de langoustine (Noorse kreeft) in kombucha.

De Nederlandse chefkok Richard Ekkebus staat met zijn restaurant Amber, dat gevestigd is in Hong Kong, op plek 20 in de lijst. Osteria Francescana in Modena (Italië) is gekozen als beste restaurant ter wereld.

De lijst wordt jaarlijks door het Britse vakblad Restaurant Magazine opgesteld.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie