Albert Heijn stopt met varkenshaas-kiloknaller

Albert Heijn stopt met stunten met varkenshaas totdat alle varkenshaas van een Beter Leven-ster voorzien kan worden. Momenteel is die garantie voor 80 procent van het vlees te geven.

Hoewel in het vers-vleesschap veel varkensvlees al is voorzien van een Beter Leven-ster, laten de supermarkten deze belofte bij aanbiedingen regelmatig varen, zegt dierenorganisatie Wakker Dier.

Door aanbiedingen schiet de verkoop omhoog en kan de winkel vaak niet genoeg 'stervlees' krijgen. ''In plaats van de aanbieding achterwege te laten, gooien veel supermarkten dan hun principes overboord en leggen toch weer vlees van industrievarkens in het schap'', aldus een verklaring.

Wakker Dier had geklaagd over Albert Heijn omdat die in het eigen magazine Allerhande had gemeld dat al het varkensvlees is voorzien van minimaal één Beter Leven-ster. Maar volgens de dierenorganisatie werd tegelijk in de bonusfolder varkenshaas zónder ster aangeprezen.

Albert Heijn laat in een reactie aan NU.nl weten al eerder besloten te hebben tijdelijk te stoppen met aanbiedingen van varkenshaas, omdat ze niet kunnen garanderen dat al het vlees een Beter Leven-ster heeft.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie