Chef-kok Freek van Noortwijk nog steeds zenuwachtig voor recensies

Chef-kok Freek van Noortwijk ontvangt van recensenten niets dan lovende berichten, maar toch is de eigenaar van restaurant Guts & Glory en restaurant Breda nog iedere keer nerveus voor recensies.

"Ondertussen weet ik hoe al die recensenten eruitzien en als ze binnenkomen, gaat mijn hart wel even sneller kloppen", aldus Van Noortwijk in gesprek met Viva.

De chef-kok vindt het "stom" dat hij zo reageert, maar weet hoe belangrijk een positief bericht is. "Wat ik wel lastig vind: vinden mensen het lekker omdat ze het écht lekker vinden, of omdat het nu best lastig is om een tafeltje te reserveren en ze er dan bij zijn geweest."

Van Noortwijk heeft echter geloof in wat hij en zijn collega's proberen neer te zetten in hun restaurants. "Maar we kijken superkritisch naar onszelf en proberen het altijd nóg beter te doen. We koken heel uitgesproken: minimalistisch, maar wel hoog in smaak."

De kok heeft veel geleerd door "gewoon te koken" en merkt dat collega's die in sterrenzaken hebben gewerkt wel eens iets missen. "Die kunnen wel een of andere schuim uit de kidde maken van aardappel, maar geen fatsoenlijke ovenaardappel, omdat ze die stap hebben overgeslagen. De basis is het belangrijkst, daarna kun je alles leren."

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie