Het voedingsetiket op de achterkant van een product wordt veranderd in Amerika. Er zal een extra regel op het etiket worden toegevoegd waarin de toegevoegde suikers worden uitgelicht.

Ook wordt het aantal calorieën dikgedrukt. Dat staat in een nieuwe wet van de Food and Drug Administration (FDA) die vrijdag is getekend, meldt AP.

De update voor de etiketten werd twee jaar geleden al voorgesteld, maar wordt nu pas doorgevoerd. Het is de eerste verandering van het voedseletiket in Amerika sinds 1994. De etiketten zijn op meer dan 800.000 producten te vinden.

"Dit gaat een groot verschil maken in het helpen bij het maken van gezonde keuzes", aldus presidentsvrouw Michelle Obama, die de nieuwe regels vrijdag bekendmaakte in een toespraak.

Op de etiketten worden ook de portieaanduidingen aangepast, zodat deze realistischer worden. Een zak chips zal niet meer uit slechts twee of drie porties bestaan.

In februari zei de Consumentenbond al dat de kilocalorieën en voedingswaarde die op veel Nederlandse producten vermeld staan, verwarrend en onlogisch zijn.