Belgisch bier wereldwijd steeds vaker gedronken

De Belgische bierexport beleefde in 2015 een recordjaar. Brouwers verscheepten meer dan 13 miljoen hectoliter naar het buitenland.

Dat staat gelijk aan ongeveer vier miljard flesjes. Een stijging van ongeveer 8 procent ten opzichte van 2014, meldt Knack. "We leveren kwaliteit, verscheidenheid, traditie en sterke merken", zegt Jean-Louis Van de Perre, de voorzitter van de Belgische Brouwersvereniging.

De Belgen profiteren onder meer van de opkomende interesse in (ambachtelijk) bier uit China. In dat land is in 2015 een half miljoen hectoliter afgezet.

De Verenigde Staten blijven de belangrijkste exportmarkt voor Belgisch bier. Vooral Stella Artois vindt als vanouds gretig aftrek bij de Amerikanen.

Concurrentie

De vooruitzichten voor de Belgische bierexport in 2016 zijn minder positief. Dat komt met name door de explosieve toename van nieuwe, relatief kleine brouwerijen van ambachtelijk bier in landen als Nederland en de Verenigde Staten. Deze lokale brouwerijen bieden een alternatief voor geïmporteerd speciaalbier.

"Zeker in de export naar de Verenigde Staten merken we vertraging. De concurrentie groeit", aldus Van de Perre.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie