Chefkok Jan Smink buiten de prijzen in Europese finale Bocuse d'Or

Chefkok Jan Smink is woensdag bij de Europese finale van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d'Or in Boedapest niet in de prijzen gevallen.

Het Nederlandse team, waar ook commis Sander Verhaaf deel van uitmaakt, heeft in de hoofstad van Hongarije de zevende plaats behaald. De overwinning ging naar het team uit Hongarije. Noorwegen werd tweede en Zweden derde.

Het Nederlandse team heeft zich desondanks wel geplaatst voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017.

Alle finalisten moesten woensdag een gerecht maken met de ingrediënten steur, kaviaar en hertenkalf. De dag voor de wedstrijd moesten ze verse vis en groenten op de markt kopen. Het Nederlandse team, met Lars Aukema als coach, kookte de gerechten binnen 5 uur en 35 minuten voor 14 couverts.

Voorcompetities

De internationale culinaire wedstrijd bestaat sinds 1986, met als grondlegger de beroemde Franse topkok Paul Bocuse. Elke twee jaar strijden koks uit 24 landen om de titel. In Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Europa worden voorcompetities gehouden.

De 28-jarige Smink won vorig jaar de Nederlandse finale van Bocuse d'Or waardoor hij zich kwalificeerde voor de Europese finale. 

Smink vertelde voorafgaand aan de Europese finale aan NU.nl dat hij niet "voor de leuk", maar om te winnen naar Hongarije zou gaan. Hij is in het dagelijkse leven werkzaam in restaurant De Librije in Zwolle.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie