Amerikaan spant rechtszaak aan om 'misleidende' verpakking Leffe

De brouwerijketen AB InBev is aangeklaagd door een Amerikaanse consument. Volgens Henry Vazquez is de verpakking van het biermerk Leffe misleidend.

Dat melden diverse Amerikaanse media. Het bier wordt in een Amerikaanse fabriek gebrouwen en niet in een Belgisch klooster, zoals de verpakking volgens Vazquez doet vermoeden.

De man dacht aanvankelijk dat het product door monniken werd gebrouwen in een Belgische abdij. Hij zegt dat AB InBev, dat het hoofdkantoor in België heeft, consumenten misleidt door Leffe als abdijbier te verkopen.

Aanklacht

Met de aanklacht eist Vazquez een schadevergoeding voor alle consumenten in Amerika die de afgelopen vier jaar Leffe hebben gekocht. Daarnaast wil hij een verklaring dat het biermerk niet in een abdij wordt gemaakt.

Vorig jaar verloor AB InBev in Amerika een rechtszaak van 20 miljoen dollar (ruim 17,5 miljoen euro) van 1,7 miljoen consumenten van Beck's. Volgens de aanklacht insinueerde het biermerk dat het bier in Duitsland gebrouwen werd, terwijl het in werkelijkheid in de Amerikaanse stad Saint Louis werd geproduceerd.

AB InBev wilde niet op de aanklacht tegen Leffe reageren.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie