Beslissing over omstreden Vinkje op voedselproducten valt dit najaar

De Consumentenbond voert campagne om het Vinkje voor een bewuste of gezondere keuze op producten weg te krijgen, maar minister Edith Schippers (Volksgezondheid) is nog niet zover. 

De minister kijkt de komende tijd of en hoe het Vinkje, dat consumenten moet helpen bij het kiezen van gezondere producten, verbeterd kan worden. Dit najaar beslist ze hoe het verder moet.

Als het model goed is, maar de consument het niet begrijpt, schieten we ons doel voorbij, zei de minister donderdag in debat met de Tweede Kamer. Schippers kijkt ook naar goede voorbeelden in andere landen. De Consumentenbond raadt het Engelse 'stoplicht' aan. Schippers: "Als ik ergens iets veel beters vind, wil ik dat best overnemen."

De Consumentenbond begon onlangs de campagne 'Weg met het Vinkje', omdat het logo te weinig informatie geeft over hoe gezond een voedingsmiddel is en omdat veel mensen niet weten wat de blauwe en groene vinkjes op producten betekenen. Het groene teken staat voor een gezondere keuze, het blauwe voor een bewuste keuze.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie