Prijs van Hollandse garnalen stijgt snel vanwege tekorten

De prijzen van Hollandse garnalen in supermarkten stijgen vanwege een tekort van het schaaldier bij leveranciers. De prijs van een kilo garnalen is nu bijna 70 euro, een jaar geleden was dat nog ongeveer 45 euro.

De oorzaak is volgens de Nederlandse Vissersbond niet door een gebrek aan garnalen in de Noordzee, maar doordat er te weinig op wordt gevist. Er bestaat geen vangstquotum voor garnalen, wat wel het geval is voor vissen als tong en haring.

"Het is op dit moment heel gunstig om op tong en schol te vissen. Die zijn normaal in deze tijd van het jaar weinig beschikbaar, maar nu wel. En de prijzen zijn goed", vertelt Derk Jan Berends van de bond vrijdag aan het AD.

Volgens Berends moeten vissers nu naar de Sylt bij Denemarken varen voor grote garnalenvangsten. "Terwijl de scholen tong hier voor de deur te vangen zijn, waardoor de afweging door de vissersboten snel is gemaakt."

De krant schrijft dat de laatste tijd de prijzen van de garnalen in de supermarkten Albert Heijn en Jumbo zijn gestegen, vanwege het gebrek aan garnalen bij leveranciers.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie