Dextro Energy mag gezondheidsclaims voor glucose niet gebruiken

De Duitse onderneming Dextro Energy mag bepaalde gezondheidsclaims voor glucose niet gebruiken. Hiermee sluit het Gerecht van de Europese Unie zich aan bij de uitspraak van de Europese Commissie in januari 2015.

De belangrijkste reden voor de afwijzing van de gezondheidsclaims is dat deze indruisen tegen het algemene beleid om de inname van suiker te beperken, stelt het Gerecht woensdag.

In 2011 had Dextro Energy, dat tabletten maakt die nagenoeg volledig uit glucose, druivensuiker, bestaan, gevraagd om bepaalde gezondheidsclaims toe te staan. Enkele van deze claims waren "glucose ondersteunt de normale lichamelijke activiteit" en "glucose draagt bij tot een normale werking van de spieren tijdens lichaamsbeweging".

Hoewel eerder een positief advies werd uitgegeven door de Europese Autoriteit voor de Voedselveiligheid (EFSA), had de Europese Commissie in januari 2015 de claims al afgewezen.

Tegen de beslissing van het Gerecht, een onderdeel van het Hof van Justitie van de Europese Unie, kan nog beroep worden aangetekend.

Lees meer over:
Tip de redactie