Albert Heijn en Jumbo stoppen met gebruik plofkip bij vleeswaren

De supermarktketens Albert Heijn en Jumbo zorgen ervoor dat voor het einde van het jaar alle kipvleeswaren en verse kipmaaltijden van het huismerk plofkipvrij zijn.

Vleeswaren zijn goed voor ongeveer een kwart van de Nederlandse vleesconsumptie. Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier spreekt daarom van "een grote stap voor de dieren".

"Albert Heijn en Jumbo zijn de eerste supermarktketens die deze belangrijke stap zetten. Miljoenen kippen krijgen hierdoor een iets beter leven", aldus de organisatie donderdag.

Vanaf medio april worden alle stoommaaltijden van Albert Heijn die kip bevatten, gemaakt met scharrelkip met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. De maanden daarna wordt kip in andere verse producten, zoals maaltijdsalades en verse maaltijden, vervangen door kip met een beter leven.

Jumbo vervangt dit jaar de kip van alle verse kippizza’s, -maaltijden, -maaltijdsalades en -vleeswaren van het huismerk.

Wakker Dier voert sinds 2012 actie tegen wat de organisatie plofkip noemt: het vlees van een kuiken dat extreem snel groeit in stallen waar het met twintig soortgenoten op een vierkante meter leeft.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie