De kunst van het pizzabakken, afkomstig uit de Italiaanse stad Napels, moet op de Werelderfgoedlijst van Unesco komen te staan.
 

De Italiaanse overheid heeft het verzoek van een Napolitaanse pizzabakker overgenomen en gaat het idee indienen bij de VN-organisatie, zo melden Italiaanse media. In Napels werd de 'oerpizza' margarita voor het eerst gemaakt', met als basisingrediënten tomatensaus, mozzarella en basilicum.

Volgens minister Maurizio Martina (Landbouw) vertegenwoordigt de pizza Italië over de hele wereld. De maaltijd zou op de lijst met immaterieel erfgoed moeten komen te staan. De overheid besloot het plan te steunen nadat meer dan 850.000 Italianen een petitie hierover ondertekenden.

De commissie voor Werelderfgoed komt binnenkort weer bij elkaar, maar het besluit zou volgend jaar pas genomen worden. Op de lijst van de Unesco staan gebouwen, objecten of tradities die bescherming verdienen vanwege hun historische waarde. Nederland is op de lijst vertegenwoordigd met onder meer de Waddenzee, de Amsterdamse Grachtengordel en de Van Nellefarbriek in Rotterdam.