De Restaurant Week gaat beginnen met vooruitbetaling bij reserveringen. In ruil voor de aanbetaling mogen gasten als eerste een tafel reserveren bij populaire restaurants, meldt Misset Horeca.

De Restaurant Week laat de bezoekers vooraf betalen door middel van PayPal. Hierdoor proberen ze te voorkomen dat mensen op het laatste moment niet komen opdagen in het restaurant. 

Uit eerder onderzoek van Misset Horeca bleek dat toprestaurants gemiddeld 10.000 euro per jaar mislopen door mensen die niet op komen dagen. "De restaurateur baseert zijn inkopen en inzet van personeel op het aantal gemaakte reserveringen. Wanneer gasten niet komen, kost dit de restaurateur flink geld", aldus Jeroen van Kesteren van de organisatie tegen Misset Horeca.

Samenwerking

"We hebben nagedacht over een oplossing en vonden deze in een samenwerking met PayPal. De Restaurant Week biedt nu via die weg voor het eerst de optie om de restaurantgast vooraf zijn reservering te laten betalen."

De Restaurant Week vindt dit jaar plaats van 30 maart tot en met 10 april.

Afgelopen week werd bekend dat een aantal Amsterdamse restaurants bij Couverts.nl een aanbetaling gaat inhouden van de creditcard van de persoon die een tafeltje gereserveerd heeft.