Mars Nederland haalt met een wereldwijde actie repen terug uit de winkels en snoepautomaten. In een reep in Duitsland zijn stukjes plastic aangetroffen. 

Niet alleen Marsrepen maar ook Snickers, Milky Way Mini, Celebrations en Mini Mix worden teruggeroepen. De terugroepactie van de snoepjesfabriek is uitgebreid naar 55 landen

Alle chocoladeproducten met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017 worden teruggehaald. Consumenten kunnen hun product voor 31 maart kosteloos terugsturen naar Mars.

Fabriek

De producten zijn allemaal afkomstig uit de fabriek in Veghel. Het aantal repen in Nederland is volgens een woordvoerder nog niet bekend.

Het is de eerste keer dat Mars in Nederland een product uit eigen fabriek terughaalt. De fabrikant werkt nauw samen met de NVWA en de retailers om de repen van de betreffende productiedata zo snel en volledig mogelijk uit de handelsketen te halen.

Op de site van Mars, die druk bezocht wordt en daarom soms offline is, kunnen mensen meer informatie vinden over de actie. Daar staat onder meer welke repen met welke houdbaarheidsdata precies onder de terugroepregeling vallen.