Frankrijk heeft in 2015 meer nieuwe pizza-ingrediënten bedacht dan de Verenigde Staten. De VS was altijd koploper, maar heeft nu 1 procent minder bedacht.

In 2015 kwam 11 procent van de pizza-innovaties uit Frankrijk. De VS was goed voor 10 procent van de nieuwe pizzaproducten, terwijl ze in 2011 nog verantwoordelijk waren voor 19 procent van de introducties.

Zo werd er in Frankrijk onder andere een zoete pizza bedacht, met appelmoes, stukjes appel en een crumble bovenop. Ook een speciale pizza met een zachte binnenkant en een extra knapperige buitenkant is nu verkrijgbaar.

Amerikanen zouden minder vaak voor pizza's kiezen, zo meent onderzoeksbureau Mintel tegenover Foodnavigator, omdat ze steeds vaker verse en lokale ingrediënten willen. Zes op de tien Amerikanen geeft aan dat ze vaker kant-en-klare pizza's zouden kopen als er verse ingrediënten op zaten.

Wereldwijd worden er steeds meer glutenvrije pizza's gemaakt. Sinds 2012 is het aanbod wereldwijd met zo'n 60 procent gestegen.