Zondag 26 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Ben & Jerry's introduceert veganistische varianten in Amerika

IJsfabrikant Ben & Jerry's introduceert in de Verenigde Staten vier smaken veganistisch ijs, die volgens de ijsfabrikant zelf nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

Vorig jaar ondertekenden 28.000 mensen een petitie voor veganistische Ben & Jerry's-varianten. "Jarenlang hebben niet-zuiveleters hun vrienden zien genieten van Ben & Jerry's-smaken. Maar nu draaien we dat om", aldus de ijsmaker in een verklaring.

Het veganistische ijs is er in de smaken Chocolate Fudge Brownie, Chunky Monkey, Coffee Caramel Fudge en P.B. & Cookies. In plaats van melk en eieren bevatten de varianten amandelmelk en kokosolie. De veganistische smaken komen half februari op de markt in de Verenigde Staten.

Ben & Jerry's heeft er tweeënhalf jaar over gedaan om het ijs te ontwikkelen, om de smaak van de normale varianten zo dicht mogelijk te naderen. Om het zogenoemde mondgevoel en de textuur van het normale ijs te evenaren, richtte de ijsmaker een nieuw proces in.

De Nederlandse afdeling laat weten dat er nog geen concrete plannen zijn om de veganistische Ben & Jerry's smaken naar Nederland te halen.

Aanbevolen artikelen