92 procent maaltijden in Amerikaanse restaurants bevat te veel kilocalorieën

92 procent van de maaltijden in Amerikaanse restaurants bevat meer kilocalorieën dan aanbevolen wordt voor een maaltijd. Gemiddeld bevatten de borden zo'n 1.205 kilocalorieën, ruim de helft van wat een mens op een dag nodig heeft.

Onderzoekers van Tufts University bestelden bij 123 verschillende restaurants maaltijden die ze invroren, en vermaalden tot poeder waarna de kilocaloriewaarde exact kon worden berekend.

Een vrouw heeft volgens Amerikaanse richtlijnen zo'n 2.000 kilocalorieën nodig, een man 2.500. Per maaltijd hielden de onderzoekers een maximum van 570 kilocalorieën aan om te berekenen of de gegeven hoeveelheid te veel eten was. In 92 procent van de gevallen was dit zo.

Amerikaanse, Chinese en Italiaanse maaltijden bevatten gemiddeld de meeste kilocalorieën: zo'n 1.495 per bord. Volgens het onderzoek liegen veel restaurants over hoeveel voedingswaarde een gerecht bevat.

De onderzoekers menen tegenover Time dat het belangrijker is om de consument aan te bieden dat ze een kleine versie van de maaltijd kunnen bestellen, dan te vermelden hoeveel kilocalorieën er in een maaltijd zitten.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie