Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Opening pop up-restaurant DWDD

DWDD sluit per direct hevig bekritiseerd pop up-restaurant

Het pop up-restaurant van De Wereld Draait Door is per direct gesloten. Het etablissement tegenover de studio kan de 'hoge culinaire verwachtingen niet waarmaken'.
Door NU.nl

Dat meldt het tv-programma op de eigen website.

Het restaurant is sinds 3 december geopend en zou drie weken lang gerechten serveren die chefkok Robert Kranenborg in het programma bereidde. Het ging om 'vergeten' gerechten die nog zelden bereid worden.

Het was gevestigd tegenover de studio van De Wereld Draait Door op het Westergasterrein in Amsterdam.

Mislukt avontuur

"Het is helaas niet gelukt om de gerechten de finesse, smaak en allure te geven die we beloofden", is te lezen op de website. "We hadden ons er op verheugd. Avonturen kunnen mislukken. Erg jammer."

Er hadden meer dan drieduizend gasten gereserveerd voor een plekje. Zij krijgen de van tevoren betaalde menuprijs van tachtig euro terug. Dit geldt ook voor de gasten die de eerste twee dagen hebben gedineerd.

Kritiek

Het Parool en De Volkskrant publiceerden vrijdag kritische recensies over het restaurant. "Pop up-restaurant van DWDD ontgoochelend slecht", kopte de Volkskrant. "De koninklijke haas is een ramp", schreef recensent Hiske Versprille van Het Parool.

Eerder besloot het Commissariaat van de Media al dat het restaurant geen reclame meer op televisie mocht maken. 

Winst

Daarvoor ontstond er al kritiek op het initiatief over de eventuele winst als programma van de publieke omroep. Matthijs van Nieuwkerk zei tegen NU.nl zich als programmamaker niet verantwoordelijk te voelen voor de winst, die naar het goede doel Antoni van Leeuwenhoek Foundation zou gaan. 

"Wij hoeven hier niet aan te verdienen en doen het niet voor het geld. We geven de winst aan mensen die het beter kunnen gebruiken. Wij zijn hier alleen maar om mooie programma's te maken," zei Van Nieuwkerk tijdens de officieuze opening van het restaurant op woendag 2 december.


Lees meer over:

DWDDEten & Drinken

Aanbevolen artikelen