Zondag 29 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Smaak Heineken-bier overal ter wereld hetzelfde'

De smaak van een Heineken-biertje is overal ter wereld hetzelfde. Van over de hele wereld worden samples van het bier naar een laboratorium in Zoeterwoude gestuurd, zodat de smaak uitvoerig getest kan worden.
Door NU.nl

Dat zegt de brouwer van Heineken in een interview met Metro maandag.

De receptuur is ook overal hetzelfde. "Zuiver water, mout, hop en het unieke A-gist. Ondanks dat de natuur invloed heeft op onze natuurlijke ingrediënten, smaakt ons bier overal hetzelfde," aldus de brouwer.

Heineken liet eerder deze maand weten 'extra vers' bier te gaan verkopen in supermarkten. Aan het eerder genoemde recept is niets veranderd, maar het bier is gekoeld, gewikkeld in lichtpapier en wordt in rap tempo van de brouwerij naar de supermarkten verscheept.

Populair

Het 'normale' bier is het populairste onder bierdrinkers. Zeker 80 procent van het gedronken bier is het bekende pils, terwijl speciaalbier steeds populairder lijkt te worden, aldus de krant.

Maar het normale pilsje is moeilijk om te brouwen. "Iedereen praat nu over craft (lokale bieren, TdV), speciaalbier en kunst van brouwen, maar het pils is een van de, zo niet hét, moeilijkste bier om te brouwen, omdat het zo puur is en wij het sinds de 19de eeuw met slecht 4 ingrediënten brouwen."

Het bier wordt in 180 verschillende landen gedronken.

Aanbevolen artikelen