Een Londens toprestaurant serveert al maanden een geheel gluten- en lactosevrij menu, zonder dat gasten dit wisten. 

Dat meldt de Evening Standard vrijdag. 

De chef van restaurant Indigo, Dominic Teague, besloot een lunch en diner menu te ontwikkelen dat volledig vrij is van gluten en lactose. Het viel geen enkele gast op.

Teague merkte dat de afgelopen tijd de vraag naar deze dieetwensen in restaurants enorm is gestegen, zegt hij tegen de krant. "Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om uit eten te gaan als je bepaalde allergieën hebt. Mijn vrouw heeft een glutenintolerantie en mijn moeder kan niet tegen lactose", aldus Teague.

Niet aankondigen

"Ik heb besloten niet groots aan te kondigen dat mijn menu in zijn volledigheid geschikt is voor mensen met deze allergieën, omdat ik mensen zónder deze dieetwensen niet wilde buitensluiten."

"Tot dusver is het niemand opgevallen. Wij hebben vaste gasten die ons ;complimenten gaven over het nieuwe menu, maar geen opmerkingen over dat het eten gluten- en lactosevrij is", legt de chef uit. Volgens de chef was het maken van glutenvrij brood de lastigste opgaven. Het keukenpersoneel bakt nu brood met boekweitmeel, dat wel glutenvrij is. 

Hype

Teague: "Ik heb met opzet niet aangekondigd dat mijn menu geschikt is voor mensen die gluten en lactose niet kunnen hebben, omdat ik niet wilde dat men dacht dat ik meedeed aan een hype. Ik doe dit niet alleen omdat ik anders dan anderen wil zijn. Het eten moet gewoon goed smaken, voor iedereen."