Restaurant zonder personeel blijkt initiatief voor aandacht horecapersoneel

Het Amsterdamse restaurant Foodsy blijkt een initiatief van FNV Horeca. Met het restaurant, waar geen personeel werkte en gasten alles zelf moesten doen, wilde de vakbond "aantonen dat horecapersoneel onmisbaar is".

Dat maakt de organisatie maandag bekend.

Eind oktober kondigde sterrenkok Edwin Sander aan een restaurant te openen zonder personeel. "Zelf doen is tegenwoordig heel normaal. We kweken onze eigen groenten, brouwen zelf bier en we worden steeds handiger in de keuken", aldus Sander destijds.

Het restaurant opende drie dagen lang de deuren voor gasten, die alles zelf moesten doen: niet alleen waren ze ober, maar ook kok, barman of -vrouw en afwasser. Volgens FNV Horeca is in die dagen aangetoond dat horecapersoneel "onmisbaar" is.

Slecht betaald

"Veel vakmensen die de horeca werken, raken gefrustreerd omdat het werk zo slecht betaalt. Zij zoeken uiteindelijk toch maar een vaste baan buiten de horeca. Deze rampzalige leegloop moet zo snel mogelijk stoppen", aldus Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca in een persbericht.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie