Chef Utrechts restaurant uitgeroepen tot grootste kooktalent

De chef van het Utrechtse restaurant Podium onder de Dom, Leon Mazairac, is verkozen tot Belofte van het Jaar.

Dat blijkt uit de jaarlijkse verkiezing van de restaurant- en hotelgids GaultMillau, waarvan dinsdag de winnaars bekend werden gemaakt.

"Koken is hier een ambacht en geen kunstje", wordt gezegd over Podium onder de Dom. "Eenvoud is al lastig genoeg. Gerechten bestaan uit weinig ingrediënten, maar om ze dan zo goed te laten smaken is heel lastig", aldus GaultMillau in een toelichting op de keuze voor Leon Mazairac.

De chef laat weten vereerd te zijn. "Wij proberen Utrecht op de kaart te zetten samen met de jongens in de keuken. Ik wil hen bedanken. Top gedaan jongens", laat Mazairac weten in een reactie aan Misset Horeca.

Absolute top

De GaultMillau-gids voor 2016 werd maandagavond in de Amsterdamse Rai gepresenteerd. De eredivisie telt 84 restaurants en de absolute top bestaat uit vier restaurants: De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, de Leest en Boreas.

In de top 100 van het blad Lekker deelt Podium onder de Dom de dertigste plek.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie