Bijna 40 procent groenterestjes verdwijnt in vuilnisbak

Nederlanders gooien regelmatig groenterestjes weg. Bijna 40 procent laat weten groenten weg te gooien.

Zeker 87 procent van de Nederlanders houdt vaak groenterestjes over na het eten. De restjes worden regelmatig later nog opgegeten of verwerkt in een ander gerecht, maar 38 procent zegt wel eens groenten in de vuilnisbak te gooien. Dit blijkt uit een onderzoek door Honig onder ruim 1.000 Nederlanders.

Ruim een derde doet dit omdat zij twijfelen of de restjes nog houdbaar zijn. 34 procent weet niet hoe lang zijn groenten kunnen bewaren in de koelkast.  Daarom verdwijnen er regelmatig, in 69 procent van de gevallen minstens één keer per week, groenten in de vuilnisbak.  De meest weggegooide groenten zijn sla, aardappel, bloemkool en komkommer.

Schuldig

Meer dan de helft van de ondervraagden voelt zich weleens schuldig als zij groenterestjes weggooien. Ook vindt de overgrote meerderheid het vervelend om groenten in de vuilnisbak te doen verdwijnen. Dat komt vooral doordat ze het zonde vinden van het geld (60 procent) en ze vinden dat er zo min mogelijk voedsel verspild moet worden (56 procent).

Hongersnood in bepaalde werelddelen en het feit dat sommige Nederlanders de groenten ook goed hadden kunnen gebruiken, zijn voor één kwart van de Nederlanders redenen voor een naar gevoel als zij groenten in de vuilnisbak gooien.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

NUwerk

Tip de redactie