Belgen willen 'mayonaisewet' voor minder vette mayo

Belgische mayonaise moet minstens 80 procent vetstof en 7,5 procent eigeel bevatten. De regering wil nu, op vraag van de sauzenmakers, de 'mayonaisewet' aanpassen.

"De situatie is niet langer houdbaar", zegt een woordvoerder van mayonaisefabrikanten in De Morgen. "Onze producenten lijden onder discriminatie."

Hiermee doelt hij op het feit dat buitenlandse producenten wel mayonaise met minder vet op de markt mogen brengen. Nederlandse mayonaise heeft bijvoorbeeld een vetpercentage van 70 procent.

De Belgische sauzenmakers willen dat de 'mayonaisewet', na 60 jaar, wordt aangepast om aan de stijgende vraag naar sauzen met minder calorieën tegemoet te komen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

NUwerk

Tip de redactie