Winkelketen Dille & Kamille heeft een bepaald soort gerookt zoet paprikapoeder van het merk La Chinata uit de schappen gehaald. Het product bevat mogelijk salmonella.

Dit meldt een woordvoerder van de keten aan NU.nl.

"Het schijnt dat er in Ierland salmonella is ontdekt op de paprikapoeder. Hoe dat kan gebeuren is ons ook nog een raadsel, maar we volgen het protocol en hebben het product meteen uit de winkels gehaald."

Het gaat om de producten met lotnummer 320, met houdsbaarheidsdatum oktober 2016. Volgens de woordvoerder zijn er verder in Nederland nog geen klachten binnengekomen van mensen die niet lekker zijn geworden.

De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree en dit meestal binnen 12 à 24 uur. Het grootste risico lopen jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere mensen en mensen met een lage weerstand.

"Wij wachten nu op advies van de Nederlandse warenautoriteit. En in de tussentijd kunnen consumenten het blikje paprikapoeder bij ons terugbrengen. Zij krijgen hun geld terug", aldus de woordvoerder.