Zondag 3 juli 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rens Kroes

Rens Kroes ziet Jamie Oliver als groot voorbeeld

Voedingscoach en schrijster Rens Kroes hoopt ooit op dezelfde manier als haar voorbeeld Jamie Oliver mensen enthousiast te krijgen voor gezond eten.
Door: NU.nl

Dat vertelt ze in gesprek met NU.nl.

Kroes benadrukt dat ze het heel belangrijk vindt om zichzelf niet met anderen te vergelijken. "Iedereen is anders, dat moet je wel weten", vertelt ze.

Maar als er iemand is met wie ze graag vergeleken wil worden is het toch de Engelse kok. "Ik denk dat ik qua energie en liefde voor voeding vergeleken wil worden met Jamie Oliver. Dat zou echt fantastisch zijn. Het is zo mooi om te zien hoe hij mensen én kinderen enthousiast maakt."

Powerfood

Kroes lanceerde donderdag haar tweede kookboek Powerfood - Van Friesland naar New York, precies een jaar nadat haar eerste boek Powerfood uitkwam. "Ik had niet verwacht dat mijn eerste boek een bestseller zou worden, laat staan dat ik een tweede boek zou publiceren."

De voedingscoach wil met haar boek er niet voor zorgen dat mensen zich verplicht voelen om gezond te eten. "Natuurlijk gaat het om je eigen verantwoordelijkheid. Ik wil mensen gewoon inspireren. Hoe meer boeken ik verkoop, des te beter het voor mij voelt. Laten we dat als missie houden!"

Video: Rens Kroes over haar nieuwe boek

Aanbevolen artikelen