Vrijdag 1 juli 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
voedsel

Vertegenwoordigers bijeen voor top over voedselverspilling

Wetenschappers, overheden en bedrijven uit de hele wereld komen volgende week naar Den Haag voor een conferentie om voedselverspilling tegen te gaan. 
Door: NU.nl

Er komen meer dan vierhonderd vertegenwoordigers naar de conferentie 'No more food to waste', die wordt georganiseerd door de Nederlandse regering, in samenwerking met onder anderen wereldvoedselorganisatie FAO en VN-organisatie voor milieu en ontwikkeling Unep.

Op de agenda staat onder anderen het bespreken van mogelijkheden om minder eten te verspillen en verloren te laten gaan. Er zijn afgevaardigden van DSM, Nestlé en Ahold aanwezig. 

Een derde van het eten dat wordt geproduceerd wordt nooit opgegeten, zegt het ministerie van Economische Zaken. Reden kan zijn dat er dingen mis gaan bij het transport of bij de opslag, maar ook omdat supermarkten, restaurants en consumenten het weggooien.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken zit de conferentie voor. Zij wil stappen zetten naar praktische oplossingen en samenwerkingsverbanden.

"Dat een derde van ons voedsel niet op ons bord terechtkomt, is extra wrang als we bedenken dat iedere nacht nog miljoenen mensen met honger gaan slapen."

Aanbevolen artikelen