Manuel Broekman krijgt geen spijt van vette hap

Hoewel acteur Manuel Broekman (bekend van de serie Feuten) naar eigen zeggen een sportief type is en gezond eet, kan hij ook nog altijd genieten van een vette hap. 

Dit in tegenstelling tot gezondheidscoach Rens Kroes, zo vertellen de twee zaterdag in gesprek met NU.nl.

Broekman en Kroes waren zaterdagavond aanwezig bij de Nike 10 Kilometer Women's Race, respectievelijk als gastheer en als deelneemster. Aan de hardloopwedstrijd door het centrum van Amsterdam deden 6.023 renners mee uit 42 verschillende landen. Natascha Janssen won door de race met een tijd van 37.35. 

Trainen

"Ik weet dat ik zelf een sportief type ben, maar ik ben ook weer geen persoon die een schuldgevoel krijgt na het eten van een snack. Ik blijf gewoon doortrainen. Gelukkig heb ik geen aanleg voor een dik lichaam", zegt Broekman opgetogen.

"Hoeveel ik aan sport doe? Voor mij is het 80 procent voeding en voor 20 procent sport", vertelt Kroes. "Ik ben niet iemand die heel veel hardloopt, maar als je 10 kilometer moet rennen moet je daar wel aan geloven", vervolgt ze lachend.

Voorbereiding

Een flink bord pasta eten, wat voor veel koolhydraten zorgt, vindt Kroes absoluut geen goed idee. "Ik vraag me dan af: wie vertelt je dat, dat je veel spaghetti en dergelijke moet eten? Ik ben wel voorstander van veel koolhydraten eten, maar je moet kijken naar het hele product. Het lijkt mij niet slim om met een volle maag te gaan sporten. Uiteindelijk gaat het erom dat je alles verbrandt. En dan moet je niet teveel hebben."

"Als je lekker veel wil eten, dan mag je dat na het sporten doen. Al zou ik zelf niet zo snel een broodje frikandel eten", vervolgt ze. "Maar goed, als je er heel veel zin in hebt, moet je dat gewoon doen."

De hardloopwedstrijd door het centrum van Amsterdam

De hardloopwedstrijd door het centrum van Amsterdam

'Dad body'

De laatste tijd verscheen er in het nieuws veel berichten over de zogenaamde 'dad body', wat betekent dat het steeds meer geaccepteerd wordt dat mannen een buikje mogen hebben. "Haha, ik kende die term dus nog niet", bekent Broekman. "Is dat hip dan? Maar goed, ik vind wel dat je er gezond uit moet zien. Als ik me gezond voel, voel ik me mentaal ook goed."

"Maar er is geen man overboord als je een buikje hebt. Als ik op vakantie ben wil ik echt niet over mijn lichaam nadenken, al denk ik aan de andere kant dat vrouwen je dan minder aantrekkelijk zullen vinden. Of wacht, er zijn natuurlijk ook vrouwen die wel van een buikje houden, een 'dad body' dus."

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie