Ajax begint donderdagavond met Joël Veltman in de basis aan de return in de zestiende finales van de Europa League tegen Legia Warschau.

De verdediger is hersteld van een hamstringblessure en krijgt in het centrum van de defensie de voorkeur boven Mike van der Hoorn. 

Veltman wordt centraal achterin bijgestaan door Nick Viergever. Dat betekent dat Niklas Moisander op de bank begint. Nicolai Boilesen staat linksback.

Arek Milik begint in de spits bij de Amsterdammers. Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi starten op de vleugels en dat betekent dat Lasse Schöne genoegen moet nemen met een plek op de bank. Het middenveld bestaat uit Riechedly Bazoer, Davy Klaassen en Thulani Serero.

Ajax verdedigt in Warschau een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. Milik tekende vorige week voor de enige treffer van de wedstrijd.

De return tegen Legia Warschau begint om 19.00 uur en staat onder leiding van de Spaanse scheidsrechter David Fernandez Borbalán.

Opstelling Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Viergever, Veltman, Boilesen; Serero, Bazoer, Klaassen; El Ghazi, Milik en Kishna.