Lex Immers is zaterdagavond tegen sc Heerenveen de spits van Feyenoord. Hij vervangt de geschorste Graziano Pellè.

Vanwege het doorschuiven van Immers komt er op het middenveld van de Rotterdammers een plek vrij voor Ruud Vormer.

Tonny Vilhena zal nu direct achter de aanvalslinie spelen met Vormer en Jordy Clasie achter zich.

Feyenoord-trainer Ronald Koeman was deze week geheimzinnig geweest wat betreft de manier waarop hij het gemis van Pellè zou opvangen in Friesland.

Veel mensen rekenden erop dat hij Ruben Schaken als centrumspits zou opstellen. De Oranje-international staat echter 'gewoon' op zijn vaste rechtsbuitenpositie.

Pellè is dit seizoen veruit de belangrijkste man bij Feyenoord. De Italiaan was al 21 keer trefzeker en fungeert als belangrijk aanspeelpunt in het elftal van Koeman.

Verbazing

Koeman sprak tegen Eredivisie Live zijn verbazing uit over de media-aandacht voor het vervangen van Pellè. "Het heeft me wel verbaasd dat het jullie allemaal zo enorm heeft bezig gehouden."

De trainer geeft toe dat het een groot gemis zal zijn. "Pellè is met zijn rendement natuurlijk niet te vervangen. Ik was er wel snel uit, omdat ik vind dat je op deze manier het minste wisselt."

"We hebben eerder dit seizoen ook zo gespeeld. Vormer is bovendien goed bezig en heeft fantastische standaardsituaties."

Van la Parra

Coach Marco van Basten heeft bij Heerenveen twee wijzigingen doorgevoerd in de defensie. Jukka Raitala en Arnold Kruiswijk hebben een basisplaats. Dat gaat ten koste van Christian Kum en Ramon Zomer, die op de bank zitten.

Rajiv Van la Parra heeft zijn basisplaats nog niet terug. De buitenspeler raakte afgelopen week in opspraak nadat hij in beschonken toestand met zijn auto tegen een boom was gereden. Yassine El Ghanassy speelt weer op zijn plek.

Feyenoord hoopt in Heerenveen voor even de koppositie in de eredivisie te veroveren. De nummer drie staat een punt achter op koploper Ajax, dat net als nummer twee PSV zondag pas in actie komt.

Heerenveen is in het eigen Abe Lenstra Stadion nog ongeslagen tegen de top vier. De ploeg won bovendien de laatste vier wedstrijden op rij.

Scheidsrechter Kevin Blom laat beide teams om 20.45 aftrappen.

Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Vormer, Vilhena, Clasie; Schaken, Immers, Boëtius.

Opstelling Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Gouweleeuw, Kruiswijk, Raitala; De Roon, Kums, Van den Berg; El Ghanassy, Finnbogason, Djuricic.